Guide til LED Strips 2018! Find den LED Strip, der passer dig bedst!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

LED Strips er et MUST hvis du skal pimpe dit setup, skrivebord, værelse eller computer. Men hvilken skal du købe, hvad er godt, hvad er dårligt, hvor mange penge skal man bruge før det er god kvalitet og er der forskel på LED strips? Alt det får du svar på i denne guide.

De forskellige faktorer indenfor LED Strips

      –  statiske, adresserbare og “ambient” LED strips

Statiske LED Strips er de mest normale LED strips. Det er dem, der kører på 12v. Disse kan kun vise en farve ad gangen. Du kan dog godt få dem til at skifte igennem f.eks. alle regnbuens farver, eller få dem til automatisk at dæmpe lysstyrken og så skrue op igen. Du kan endda få dem til at skifte mellem dine yndlings farver. Disse LED Strips er gode til den ikke så nørdede person, der bare vil have noget behageligt lys, da de er meget simple, ligetil og har begrænsede lyseffekter og farver. En statisk LED Strip har normalt en fjernbetjening med enten 24 eller 44 knapper.

Adresserbare LED Strips kan programmeres. Det kan gøres med f.eks. Arduino. Forskellen fra de statiske led strips er at de adresserbares dioder kan have deres egne farver. På en statisk LED Strip er dioderne begrænsede til alle at være den samme farve. En adresserbar LED Strip kan også styres af software på en pc, hvis man ikke er en haj til at kode. Jeg har f.eks. en addresserbar LED strip i min selvbyggede computer med et asus motherboard. Derfor bruger jeg “Asus Aura” til at styre lysene på den.

Strøm: 

Så er der strøm. De fleste LED Strips kører på en 12v strømforsyning, mens nogle får strøm fra USB. De LED strips, der får strøm fra USB har desværre en lavere lysstyrke, da jeg formoder at der så er mindre strømstyrke i usb porte? Skal du have en LED strip i en stationær computer, så tilslutter man den ene ende af strippen til en port på motherboardet, og så før den strøm der fra.

De forskellige slags fjernbetjeninger

Statiske LED Strips’ fjernbetjening.

Denne kommer normalt med 24 eller 44 knapper. 44 knaps fjernbetjeningen kommer med 20 forskellige farver at vælge imellem, har en masse forskellige lyseffekter og kan ændre lysstyrken på LED Strip’en. Med fjernbetjeningen med 44 knapper kan man ændre på hvor meget rød, grøn og blå dioderne i LED Strip’en skal lyse. Dette er en fed feature, da du på den måde kan få præcis den farve du ønsker eller f.eks. få LED strip’ens  lys til at præcist at matche din yndlingsfarve. Fjernbetjeningen med 24 knapper kan ikke så mange ting som sin storebror med 44 knapper. Den kan kun skifte imellem 20 farver, ændre lysstyrken og vise 4 forskellige lyseffekter.

Adresserbar LED Strips fjernbetjening.

En adresserbar LED Strip styrer man ikke med en fjernbetjening. Den bliver nemlig programmeret til at gøre det du vil have den til. Det kan du f.eks. gøre med en Arduino. Hvis du ikke er en haj til at programmere eller måske er lidt doven, så kan du heldigvis også downloade koder til din arduino på nettet, så du ikke behøver at kode selv.

 

Ekstra: “indholdsafhængige LED Strips”

Man kan kalde dem mange ting. “ambient”, “adaptive”, “indholdsafhængige” m.fl. Denne slags LED strip skiller sig ud fra de andre ved, at den er afhængig af en form for processor. Det specielle er at man sætter dem f.eks. bag et TV eller en monitor og så er det meningen at farverne i kanten af skærmen afspejles i LED strippens farver. Eksempel:

Denne type LED strip er i teorien en addresserbar LED strip, men med en form for processor koblet på, der samler og behandler data fra et video-output fra din computer.

Alt det her lyder meget indviklet, men det er virkelig ikke så galt. Se eksemplet til højre. Led strippen viser det monitoren eller tv’et viser i den aller yderste kant. Dette gør din oplevelse af spil, videoer og tv meget mere fængende og skaber et vildt lysshow. Denne teknologi og type LED strip er endnu ikke helt færdig-udviklet og på markedet i hele løsninger. Man kan dog godt finde DIY projekter på nettet, hvis det er det man er til. Lille tip: Hvis du har philips hue pærer med farve i, og de er tæt ved en monitor kan jeg anbefale Philips nye Hue Sync” Hue Sync er et program du kan downloade til din computer der, som navnet siger, synkroniserer dine lys med din skærm. Jeg har selv testet denne feature med to lamper på hver sin side af min computer skærm, og det virker overraskende godt! Specielt i spil og f.eks. Youtube videoer.

 

Det var det – Jeg håber du fik lidt mere viden om LED strips og hvilke der passer dig bedst! Er du interesseret i at lære mere inden for tech, kan du læse vores sidste guide her: Guide til de bedste gaming stole

 

 

Del.

Omkring Forfatteren

Skriv Et Svar